Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη τούρτα με καρύδα

ΥΛΙΚΑ:
6 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
400γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
300γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
250ml ΓΑΛΑ
225γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΛΑΚΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΕΜΙΣΗ:
4 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ
100γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ
100γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
200γρ. ΚΑΡΥΔΑ ΣΚΟΝΗ
50γρ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ
75γρ. ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΛΑΣΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
75γρ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ
70ml ΟΥΙΣΚΙ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
300γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΙΡΟΠΙ
70ml ΝΕΡΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΛΙΓΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΛΑΣΕ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.Ρίχνετε μέσα 200γρ. από τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε απαλά.
Χτυπάτε στο μίξερ για 4 λεπτά την υπόλοιπη ζάχαρη,το αλεύρι,το γάλα,το βούτυρο,το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και το άρωμα βανίλιας.
Ρίχνετε μέσα τα ασπράδια και ανακατεύετε.Μοιράζετε το μείγμα σε 2 στρογγυλά βουτυρωμένα ταψιά (ίδιου μεγέθους) και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.Τα αφήνετε να κρυώσουν και ετοιμάζετε την γέμιση.
ΓΕΜΙΣΗ: Χτυπάτε τους κρόκους με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.Βγάζετε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά που είναι για την γέμιση και τα αφήνετε στην άκρη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ: Βάζετε τη ζάχαρη άχνη,το σιρόπι,το νερό και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε για 10 λεπτά.Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε τη βανίλια.Ρίχνετε το σιρόπι σιγά-σιγά χτυπώντας συνέχεια.
Κόβετε το κάθε κομμάτι από το παντεσπάνι στη μέση οριζόντια.Βάζετε σε μια πιατέλα ένα κομμάτι παντεσπάνι το σκεπάζετε με το 1/3 της γέμισης ,σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και συνεχίζετε με κρέμα,παντεσπάνι,κρέμα και παντεσπάνι.
Αλείφετε με τη μαρέγκα της διακόσμησης καλύπτοντας και τα πλαϊνά.Τέλος διακοσμείτε με τα κερασάκια και σερβίρετε.

TIPS: Αν είσαστε λάτρης της καρύδας και δεν σας αρέσει η μαρέγκα μπορείτε να μην δώσετε βάση στα υλικά της διακόσμησης και απλά να πασπαλίσετε από πάνω με μπόλικη καρύδα...

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...!!!

πηγή φωτογραφίας:syntages.nets.gr

VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου