Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, Με Κρέμα


ΥΛΙΚΑ:
1 Πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού
200 έως 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό (ανάλογα πόσο πιχτή θέλετε την κρέμα)
250 έως 400 γραμμάρια ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε τη μπουγάτσα σας)
2 βανίλιες
300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος 
1,5 λίτρο γάλα πλήρες 
1 πρέζα αλάτι
Κανέλα & Άχνη ζάχαρη






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Ρίχνουμε στη κατσαρόλα (σε δυνατή φωτιά) το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις δύο βανίλιες. 
Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά 
και να πάρει το μείγμα μας την "πρώτη βράση" (περίπου 5 λεπτά).
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα (περίπου 10 λεπτά). 
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο (αφήνουμε κοντά στα 50 γραμμάρια για το βουτύρωμα των φύλλων στη συνέχεια).
Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει καλά (γύρω στα 30 λεπτά) και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε τα φύλλα και σε ένα ταψάκι (34 ή 36 εκατοστών), απλώνουμε 9 φύλλα στο κάτω μέρος, βουτυρώνοντας το καθένα από αυτά.
Τα τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να εξέχει φύλλο από όλες τις μεριές του ταψιού μας.
Προσθέτουμε την κρέμα και γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στη κρέμα έτσι ώστε να μην χυθεί το μίγμα κατά το ψήσιμο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, με τον ίδο τρόπο (βουτυρώνοντας το καθένα από αυτά).
Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 180 με 200 βαθμούς, για 30 με 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο), μέχρι να ροδίσει. Κατά προτίμηση στον "αέρα".




Σερβίρουμε σε πιατάκια του γλυκού προσθέτοντας μπόλικη Άχνη Ζάχαρη και Κανέλα.
Καλή επιτυχία !!!








<Κάτια>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου