Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος (Κατσαρόλας)


ΥΛΙΚΑ


1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
3 φέτες λεμόνι (φλούδες)






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για το σιρόπι :Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη,τη κανέλα και μια φέτα λεμόνι (φλούδα) να βράσουν.Το ανακατεύουμε κατά διαστήματα να λιώσει η ζάχαρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με δύο φλούδες λεμονιού.Αφήνουμε το λάδι να κάψει καλά καλά,δηλαδή μέχρι να αρχίζουν οι φλούδες να μαυρίζουν.Μόλις κάψει το λάδι βγάζουμε τις φλούδες και ρίχνουμε το σιμιγδάλι,το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα καλό.Μετά βγάζουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφού έχει βράσει το σιρόπι το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι λίγο λίγο με προσοχή (για να μη καούμε γιατί πιτσιλάει).Το σιμιγδάλι θα απορροφήσει όλο το σιρόπι καθώς το ανακατεύουμε.Μόλις πήξει είναι έτοιμο.Το βάζουμε στη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα.


TIP
Για το σερβίρισμα προσθέστε λίγη κανέλα.


Χριστινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου