ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό κολοκύθι τριμμένο στον τρίφτη (ή πορτοκαλί κολοκύθα)
1/2 κιλό φέτα (υπάρχει και έτοιμη τριμμένη)
2 ποτήρια νερό (ή γαλα)
1 κ.σ. αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
1 ποτήρι κρασιού λάδι
Αλεύρι (τόσο όσο χρειάζεται - βλ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό (ή το γαλα) με το κολοκύθι (ή την κολοκύθα),
την τριμμένη φέτα και το αλάτι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι, μέχρι να γίνει ο χυλός
(ούτε πολύ ρευστός ούτε σφιχτός).
Βουτυρώνουμε το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω λίγο λαδάκι.
Η Μπατζίνα μας είναι έτοιμη για το φούρνο! Την ψήνουμε τους 200 βαθμούς
πάνω-κάτω, μέχρι να πάρει ένα όμορφο και λαχταριστό πορτοκαλί χρώμα.
TIP:
- Προτιμότερο είναι να την ψήσετε σε μεγάλο ταψί για να γίνει λεπτή και τραγανή. Στην περίπτωση όμως που την προτιμάτε πιο αφράτη, γίνετε το ίδιο νόστιμη μόνο που ο χρόνος ψησίματος θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερος.
- Μπορείτε απο πανω να προσθέσετε λεπτές ροδέλες ντομάτα και πιπεριά πράσινη. Η ντομάτα αφήνει το ζουμί της, η πιπεριά το άρωμά της και γίνετε πεμτανόστιμη.
Ευχαριστούμε την Χριστίνα και την κα Ολυμπία από την Καλλιθέα για την συνταγή.
Ευχαριστούμε Χριστίνα και Ολυμπία!!! Καλώς ήρθατε !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκανα εχθές την μπατζίνα... με κολοκύθα !!!! περιττό να σας πω ότι δεν έμεινε ρουθούνι... ξέχασα μόνο να βάλω ντομάτα στο ψήσιμο, αλλά και ωμή μετά, ήταν υπέροχη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας πώ ένα tip που ίσως βοηθήσει: χρησιμοποίησα αντί για τρίφτη, το μηχάνημα για το ξεφλούδισμα (για πατάτες, αγγούρια, καρότα κλπ..). Έπλυνα όλο το κομμάτι της κολοκύθας που θα χρησιμοποιούσα και αντί να μπω στη διαδικασία να την ξεφλουδίσω και μετά να την τρίψω, την "μαδούσα" από τη μέσα πλευρά με το μηχάνημα αυτό. Επίσης μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με το κουτάλι σε περίπτωση που δεν έχετε ξεφλουδιστήρι.
ΚΑΤΙΑ
Καλησπέρα! Την ίδια ακριβως συνταγή μπορώ να την κάνω με καταϊφι; εννοώ αντι για φύλλο να βάλουμε κάτι τέτοιο https://xrisizimi.gr/proionta/kataifi/
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχριστώ