Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κρέας Πορτοκάλι - Η Συνταγή της μαμάς Νίνας

  Πρόκειται για μία συνταγή, θρύλο! 
  Όποτε μαζεύετε η παρέα γύρω από το τραπέζι, περιμένει πως και πως να έρθει αυτό το συγκεκριμένο πιάτο! Όλοι ζητούν την συνταγή της μαμάς!!!
  Ακόμα και αυτοί που δεν τρώνε χοιρινό, γλύφουν και το πιάτο τους!!! 


Ορίστε λοιπόν η συνταγή..


ΥΛΙΚΑ (για 6 έως 8 άτομα):

  • 2 κιλά κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομματάκια - σαν μικρά κεφτεδάκια (Κομμάτι κρέατος: Κατά προτίμηση σπάλα - εάν ο χασάπης είναι της εμπιστοσύνης σας, ζητήστε του κομμάτι κρέατος για κατσαρόλα. Σίγουρα θα σας δώσει το ιδανικό!).
  • 3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
  • Χυμό από 7 πορτοκάλια.
  • Μία πρέζα κανέλα, 1-2 γαρύφαλλα, 2-3 μπαχάρια, 2 φύλλα δάφνης.
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • Λάδι.
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε λίγο λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε έως ότου πάρει λίγο χρωματάκι και τότε το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια. Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε την κανέλα, τα μπαχάρια, τη δάφνη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. 
Το αφήνουμε να σιγοβράσει, έως ότου είναι έτοιμο.


TIP: 
  1. Εάν το κρέας σας, πιει όλον τον χυμό, ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΝΕΡΟ. Προσθέτετε χυμό πορτοκάλι. Το κρέας σας, βράζει μέσα στον χυμό και μόνο.
  2. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, αναμεμιγμένο με κριθαράκι, ώστε να δίνει την ιδέα της διχρωμίας ... λευκού (ρύζι) με κίτρινο (κριθαράκι).
  3. Ταιριάζει υπέροχα και με πατάτες τηγανιτές.
Καλή επιτυχία!!!


<Κάτια>

3 σχόλια: