Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

H Πάστα φλόρα της μαμάς

Για να συνοδέψετε το πρωινό σας καφεδάκι... κ όχι μόνο!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα βούτυρο φρέσκο 225gr
1/3 κούπας ζάχαρη 75gr
1/4 κούπας κονιάκ 60gr
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 375gr
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό μαρμελάδα βερίκοκο 






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη να  αφρατέψει
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε το κρόκο,το ξύσμα και το κονιάκ λίγο-λίγο
Σταματήστε το χτύπημα και ρίξτε ζυμώνοντας απαλά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν
Στρώστε τα 2/3 της ζύμης σε ταψάκι για τάρτες με διάμετρο 25 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα
Απλώστε επάνω στη ζύμη την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάστε μπαστουνάκια και στολίστε την επιφάνεια
Ψήστε την τάρτα στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά να ροδίσει ελαφριά η ζύμη

Καλή Επιτυχία!!


ΑΝΤΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου