Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Καραμέλες Με Σοκολάτα Γάλακτος


ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
330 γρ. κρέμα γάλακτος  35 % λιπαρά
250 γρ. γλυκόζη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
10 γρ. βούτυρο αλμυρό






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει τους 118 οC (ελέγχουμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής)  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα μας σε λαδόκολλα με πάχος περίπου 1cm. Το αφήνουμε αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει. Το κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα μπαστουνάκια.... και έτοιμες οι καραμέλες!!!






ΚΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου