Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Σπιτικά Μπουρεκάκια Με Σπανάκι Και Τυρί


ΥΛΙΚΑ:


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
3/4 του κιλού σπανάκι
1/4 του κιλού κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 φλ. βούτυρο
1/4 του κιλού τυρί φέτα
Αλάτι






ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΤΎΛΙΓΜΑ:
Μισό κιλό φύλλο Μπακλαβά (φύλλο για γλυκά-γνωστό και ως φύλλο Βηρυτού)
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων (περίπου μισό φλιτζάνι)






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι αφαιρώντας τις ρίζες.
Το κόβουμε σε ψιλά κομματάκια μέσα σε μία λεκάνη, το αλατίζουμε, το στρίβουμε και το στύβουμε καλά για να στραγγίσει το υγρό του. Κόβουμε τον άνηθο και τον ανακατεύουμε με το σπανάκι.
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο, και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια έως ότου "ξανθίσουν". Προσθέτουμε όλα τα χορταρικά, τα ανακατεύουμε καλά, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε  και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για περίπου μία ώρα ανακατεύοντας, δηλαδή έως ότου "πιουν" όλο το ζουμί τους (ζουμί από: βούτυρο, κρεμμυδάκι κλπ).
Όταν τελειώσει το ψήσιμο, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, τ'αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τα αυγά και τ τυρί σε τρίμματα. Ανακατεύουμε καλά και η γέμισή μας είναι έτοιμη







Κόβουμε τα φύλλα μπακλαβά σε λωρίδες (8 με 10 εκατοστά). 
Βάζουμε στη μία γωνία λίγη γέμιση (περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού -αναλόγως το πάχος της λωρίδας)  και διπλώνουμε σε ορθογώνιο τριγωνικό σχήμα όπως ΕΔΩ
Επίσης μπορούμε να απλώσουμε μία ποσότητα από το μείγμα σε κάποιες από τις λωρίδες και να τις τυλίξουμε, έτσι ώστε να δώσουμε στα μπουρεκάκια μας, το σχήμα φλογέρας. Τα αλείφουμε από πάνω με λίγο βούτυρο και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. 
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου της ώρας, έως ότου πάρουν ένα χρυσό χρώμα.




Ευχαριστούμε τη Δώρα από τα Τρίκαλα για τη συνταγή !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου