Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Al Dente



Στο μαγείρεμα, η ιταλική έκφραση Al Dente περιγράφει τα ζυμαρικά και (λιγότερο συχνά), ρύζι ή φασόλια που έχουν μαγειρευτεί, ώστε να είναι σταθερά, αλλά όχι σκληρά. Ο όρος "al dente" προέρχεται από την Ιταλική Κουζίνα και σημαίνει «στο δόντι» ή «στο δάγκωμα», αναφερόμενος στην ανάγκη να μασούν τα ζυμαρικά, λόγω της σταθερότητάς τους.








ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;
Τα ζυμαρικά που είναι μαγειρεμένα Al Dente (αλ ντέντε), έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τα ζυμαρικά που είναι πολύ μαγειρεμένα και είναι μαλακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου