ΥΛΙΚΆ:
2 κουταλάκια σουπας corn flaour,
1 κροκος αβγού,
500 ml λαδι ηλιέλαιο,
2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα,
αλάτι και πιπερι λευκό,
Λίγο λεμόνι (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε το corn flaour σε ενα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια το βράζουμε έτσι ώστε να δέσει και να γίνει κρέμα.
Βάζουμε την κρέμα να κρυώσει σε βαθύ πιάτο(σουπιέρα), προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε το μείγμα με το σίρμα για να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι και χτυπάμε συνεχώς.
Όταν απορροφηθεί το λάδι, προσθέτουμε τη μουστάρδα,το αλάτι,το πιπέρι και το λεμόνι.
Για να δούμε αν ειναι έτοιμη δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι νόστιμο και λίγο ξινό.
Ευχαριστούμε τη Χριστίνα από την Καλλιθέα για την υπέροχη συνταγή!
Ευχαριστούμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή