ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
50γρ. ΜΑΓΙΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ (θα το δείτε και με το μάτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την μαγιά σε ένα μπολ με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός.
Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος τυλιγμένο με μια πετσέτα μέσα σε μία κουβέρτα για να φουσκώσει.
Αλείφουμε ίσα-ίσα με τα δάκτυλα μας το ταψί με λίγο λάδι.
Σε μία μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Ρίχνουμε το αλάτι,τα 3 ποτήρια νερό και το μείγμα μας που το έχουμε αφήσει να φουσκώσει.
Το ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και το ζυμώνουμε για περίπου μισή ωρίτσα.
Μετά το κάνουμε είτε φρατζολάκια είτε καρβελάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα αφήνουμε για δύο ώρες περίπου να ξεκουραστεί το ζυμάρι και να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και σκεπασμένα με μια πετσέτα μέσα σε μία κουβέρτα.
Αφού φουσκώσουν και είναι έτοιμα τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στους 100 βαθμούς πάνω-κάτω για 1 περίπου ώρα.
TIP: Πριν βάλετε τη ζύμη στο ταψί χαρακώστε το ζυμάρι λίγο από πάνω ίσα ίσα με το μαχαίρι...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!
VIVI.
1 1/2 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
50γρ. ΜΑΓΙΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ (θα το δείτε και με το μάτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την μαγιά σε ένα μπολ με ένα ποτήρι χλιαρό νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός.
Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος τυλιγμένο με μια πετσέτα μέσα σε μία κουβέρτα για να φουσκώσει.
Αλείφουμε ίσα-ίσα με τα δάκτυλα μας το ταψί με λίγο λάδι.
Σε μία μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Ρίχνουμε το αλάτι,τα 3 ποτήρια νερό και το μείγμα μας που το έχουμε αφήσει να φουσκώσει.
Το ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και το ζυμώνουμε για περίπου μισή ωρίτσα.
Μετά το κάνουμε είτε φρατζολάκια είτε καρβελάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα αφήνουμε για δύο ώρες περίπου να ξεκουραστεί το ζυμάρι και να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και σκεπασμένα με μια πετσέτα μέσα σε μία κουβέρτα.
Αφού φουσκώσουν και είναι έτοιμα τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στους 100 βαθμούς πάνω-κάτω για 1 περίπου ώρα.
TIP: Πριν βάλετε τη ζύμη στο ταψί χαρακώστε το ζυμάρι λίγο από πάνω ίσα ίσα με το μαχαίρι...
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!
VIVI.
Erxaristoume poli !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς ευχαριστούμε για όλα αυτά...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή<3
ΑπάντησηΔιαγραφή