ΥΛΙΚΑ (για ένα μεγάλο μπολ):
1 πακέτο πένες ( ή βίδες - για λιγότερη ποσότητα βάλτε το μισό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (κατά προτίμηση σε κυβάκια)
2 κονσέρβες τόνου (κατά προτίμηση σε νερό)
6 φέτες Μilner για τοστ (χοντροκομμένες) κομμένες σε κυβάκια
4 πιπεριές κομμένες σε κύβους ή ράβδους ανακατεμένες (1 πράσινη,1 κόκκινη,1κίτρινη,1 πορτοκαλί)
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πένες σε χαμηλή φωτιά με μία κουταλιά της σούπας αλάτι (οι πένες, κατα προτίμηση να είναι Al Dente *)
Μόλις οι πένες βράσουν, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε πολύ καλά με κρύο νερό για να μην κολλάνε στη συνέχεια.
Τοποθετούμε τις μισές πένες σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με: το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την μια κονσέρβα τόνου (αφού έχουμε σουρώσει πολύ καλά τον τόνο από τα νερά), τις μισές πιπερίες, το μισό τυρί, 2 κ.σ. μαγιονέζα, τη μουστάρδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε με την ίδια σειρά τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το λάδι.
TIP:
1. *Al Dente ΠΑΤΑ ΕΔΩ!
2. Μπορείτε να προσθέσετε για γαρνιτούρα κρουτόν!
3. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε: ροδέλες ελιάς, αγγουράκι, ντοματίνια και ότι υλικό τρώγεται κρύο και άψητο !!:) ή ακόμα εάν θέλετε 5 - 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε τετραγωνάκια. Δίνει πολύ όμορφη γεύση!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
<ΚΑΤΙΑ>
1 πακέτο πένες ( ή βίδες - για λιγότερη ποσότητα βάλτε το μισό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (κατά προτίμηση σε κυβάκια)
2 κονσέρβες τόνου (κατά προτίμηση σε νερό)
6 φέτες Μilner για τοστ (χοντροκομμένες) κομμένες σε κυβάκια
4 πιπεριές κομμένες σε κύβους ή ράβδους ανακατεμένες (1 πράσινη,1 κόκκινη,1κίτρινη,1 πορτοκαλί)
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πένες σε χαμηλή φωτιά με μία κουταλιά της σούπας αλάτι (οι πένες, κατα προτίμηση να είναι Al Dente *)
Μόλις οι πένες βράσουν, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε πολύ καλά με κρύο νερό για να μην κολλάνε στη συνέχεια.
Τοποθετούμε τις μισές πένες σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με: το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την μια κονσέρβα τόνου (αφού έχουμε σουρώσει πολύ καλά τον τόνο από τα νερά), τις μισές πιπερίες, το μισό τυρί, 2 κ.σ. μαγιονέζα, τη μουστάρδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε με την ίδια σειρά τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το λάδι.
TIP:
1. *Al Dente ΠΑΤΑ ΕΔΩ!
2. Μπορείτε να προσθέσετε για γαρνιτούρα κρουτόν!
3. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε: ροδέλες ελιάς, αγγουράκι, ντοματίνια και ότι υλικό τρώγεται κρύο και άψητο !!:) ή ακόμα εάν θέλετε 5 - 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε τετραγωνάκια. Δίνει πολύ όμορφη γεύση!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
<ΚΑΤΙΑ>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου