ΥΛΙΚΑ (για 4 με 5 άτομα):
1 κιλό κρέας χοιρινό
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπερία (ή δύο μισές πολύχρωμες) ή και περισσότερες.
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί (ή ροζέ)
2 κ.γ. νισεστέ
2 κ.γ. μουστάρδα
3 - 4 μπαχάρια
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι - πιπέρι
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, μέχρι να σκεπαστεί ο πάτος και λίγο παραπάνω.
Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το χοιρινό. Τα τσιγαρίζουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μπαχάρια, τα δύο φύλλα δάφνης,
αλάτι-πιπέρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μη κολλάει.
Κατόπιν το σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε ζεστό νερό έως ότου σκεπάσει το κρέας
και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας
κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστο νερό ακόμα.
Μόλις βράσει το κρέας, λιώνουμε το νισεστέ σε λίγο νερό
και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με αυτόν τον τρόπο, πίζει το ζουμί μας
και γίνετε μια υπέροχη σάλτσα!
TIP:
1. Μέσος όρος χρόνου μαγειρέματος : περίπου 2 ώρες.
2. Πρόταση: συνοδλεψτε το με πιλάφι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Ευχαριστούμε την κα Καίτη από την Καρδίτσα για την συνταγή.
Ευχαριστούμε Καίτη ! Καλώς όρισες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή