Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΗΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ
50γρ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
25γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ
450γρ. ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
1 ΑΥΓΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες τα μήλα.
Βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τον χυμό,την κανέλα,τις σταφίδες και τη ζάχαρη και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Ανοίγετε τη μισή σφολιάτα σε μακρόστενο σχήμα (37 Χ 12 εκ. περίπου) και την υπόλοιπη ζύμη για να κάνετε το σκέπασμα.
Βάζετε το ένα κομμάτι της ζύμης σε μακρόστενη φόρμα και αλείφετε τις άκρες με αυγό.
Αδειάζεται τη γέμιση και σκεπάζετε με το καπάκι.
Πιέζετε καλά τις άκρες να ενωθούν.
Αλείφετε με αυγό και κάνετε λοξά κοψίματα με το μαχαίρι.
Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ξεφορμάρετε,πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και σερβίρετε ζεστή ή κρύα.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου