Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)

ΥΛΙΚΑ:
3 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
250γρ. ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
250γρ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΛΙΚΕΡ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
125γρ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΥΓΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει άσπρο.
Συνεχίζοντας το χτύπημα,προσθέτουμε την ζάχαρη,τα αυγά,το μισό λικέρ,την βανίλια και το κακάο,μέχρι να γίνει η κρέμα λεία και αφράτη.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια,τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο λικέρ και τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Μετά τα βάζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα,αφού πρώτα την στρώσουμε από μέσα με μεμβράνη για να βγει το γλυκό πιο εύκολα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Όταν παγώσει το ξεφορμάρουμε βάζοντάς το σε μία πιατέλα.
Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε σε μπέν-μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο,προσθέτουμε την ζάχαρη και το αυγό,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει η σοκολάτα λεία.
Τέλος,περιχύνουμε την σοκολάτα πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου