(Μια κατσαρόλα μέσα στην άλλη):
Παίρνετε μία μεγάλη κατσαρόλα και μία λίγο πιο μικρή, έτσι ώστε όταν βάζετε τη μικρότερη μέσα στη μεγαλύτερη, να μη ακουμπάει στον πάτο της άλλης, αλλά να στερεώνετε με τα χερούλια της (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ αντί για την μικρή κατσαρόλα - Επίσης υπάρχουν στο εμπόριο, ειδικά σκεύη "μπέν-μαρί").
Βάζετε στη μεγάλη κατσαρόλα 2 - 3 δάχτυλα νερό.
Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνετε στην μικρή κατσαρόλα την κουβερτούρα.
Αρχίζετε να ανακατεύετε την κουβερτούρα ώστε να λιώσει ακόμα πιό γρήγορα.
TIPS:
Παίρνετε μία μεγάλη κατσαρόλα και μία λίγο πιο μικρή, έτσι ώστε όταν βάζετε τη μικρότερη μέσα στη μεγαλύτερη, να μη ακουμπάει στον πάτο της άλλης, αλλά να στερεώνετε με τα χερούλια της (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ αντί για την μικρή κατσαρόλα - Επίσης υπάρχουν στο εμπόριο, ειδικά σκεύη "μπέν-μαρί").
Βάζετε στη μεγάλη κατσαρόλα 2 - 3 δάχτυλα νερό.
Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνετε στην μικρή κατσαρόλα την κουβερτούρα.
Αρχίζετε να ανακατεύετε την κουβερτούρα ώστε να λιώσει ακόμα πιό γρήγορα.
TIPS:
- Αν την θέλετε πιο ρευστή, χρησιμοποιήστε λίγο συμπυκνωμένο γάλα (περίπου μία μαριδούλα ανά 150 γραμμάρια κουβερτούρας ή και περισσότερο, ανάλογα με την ρευστότητα που επιθυμείτε).
- Εάν θέλετε να γυαλίζει περισσότερο, προσθέτετε μία με δύο κ.γ. βούτυρο (απλό).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου