Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Το Γλυκό Της Παρέας - Σοκολάτα Καρύδα

ΥΛΙΚΑ (για 30ρι ταψι):
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη ( γνωστό και ως flakes-υπάρχουν σακουλάκια στο εμπόριο)
  • 1 φλιτζάνι χυμό από πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 300 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα (σε μπεν μαρί *)
     
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά (ολόκληρα)  και χτυπώντας συνεχώς, προσθέτουμε  το ξύσμα, το γάλα (χλιαρό), το ζουμί από τα πορτοκάλια, την καρύδα, την τρούφα και τέλος, λίγο-λίγο το αλεύρι και το baking powder. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε ένα στρωτό μείγμα, δηλαδή να ομογενοποιηθούν ολα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε το ταψί ή την φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 με 200 βαθμούς - ανάλογα τον φούρνο) για 55 λεπτά πάνω-κάτω.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλύπτουμε το κέικ με την λιωμένη κουβερτούρα, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.




TIPS:
  1. *Μπεν - Μαρι:  ΠΑΤΑ ΕΔΩ !
  2. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό (μοιάζει με σοκολατόπιτα) ή κρύο. Με μία μπάλα παγωτό και σιρόπι ή χωρίς.
Καλή Επιτυχία!!!



<Κάτια>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου