ΥΛΙΚΌ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΜΑ
1 κιλό κιμά
4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι σούπας σάλτσα (πελτέ)
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ξύλο κανέλας
2 κουταλάκια σούπας μαιντανό
αλάτι-πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
8 φέτες κασέρι ή τυρί τριμμένο καλύτερα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. γάλα
3 αυγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΜΑ :Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το κιμά και ότι μπαχαρικό θέλουμε και μετά ρίχνουμε τη σάλτσα.Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί(όχι νερό)΄
Έπειτα στο ταψί μας βάζουμε 6 φύλλα κρούστας από κάτω,ρίχνουμε το κιμά,από πάνω τις ντομάτες,το τυρί.Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος,χτυπάμε τα αυγά (όπως ομελέτα) και τα ρίχνουμε από πάνω.Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα,τα κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω το γάλα.Ψήνουμε στον αέρα στους 170-200 βαθμούς.
Χριστίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου