ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό χταπόδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
Λίγο σέλινο
Αλάτι
5 κόκκους πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Προσθέτουμε το πιπέρι, το ½ φλιτζάνι ξύδι, το καρότο και το σέλινο.
Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Τo βγάζουμε από την κατσαρόλα και τo αφήνουμε να στραγγίσει.
Κόβουμε το χταπόδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε μπολ, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύδι.
Ρίχνουμε και τη ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 μέρα για να πάρει τη νοστιμιά από το λαδόξιδο.
ΤΙP: Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
ΚΑΤΙΑ
Σαν παραλλαγή εγω έβαλα φύλλα δάφνης, κρασί ροζέ μαζί με το ξύδι και εκεί μέσα έβρασε στην χύτρα χωρίς νερό, δεν έβαλα καρότο και σέλινο.Εγεινε πολύ μαλακό και νόστιμο , λάδι έβαλα μετα στο πιάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία παραλλαγή. Προτείνουμε το λάδι και το ξύδι από την προηγούμενη για να "ποτίσει" το χταποδάκι και να γίνει φυσικά πιο νόστιμο. Όσο για το καρότο και το σέλινο, κι αυτά προσθέτουν τις δικές τους ουσίες και αρώματα. Δοκίμασέ το και θα δείς! Ευχαριστούμε Μary για το σχόλιό σου !
Διαγραφή