Νόστιμος μεζές στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα. Η συνταγή γίνεται με το γνωστό κυπριακό τυρί, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα είδη τυριού της αρεσκείας σας.
ΥΛΙΚΑ:
350 γρ. χαλούμι
25 γρ. τρίμματα ψωμιού
25 γρ. πλιγούρι
1 αυγό
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβετε το χαλούμι σε 12 κομμάτια.
Σε μπολ ανακατεύετε τα τρίμματα του ψωμιού με το πλιγούρι.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε το αυγό
Περνάτε τα κομμάτια του τυριού ρώτα από το αυγό και μετά από το μείγμα με τα τρίμματα.
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και όταν κάψει πολύ, βάζετε μέσα τα κομμάτια του τυριού και τα τηγανίζετε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά ή ώσπου να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Βγάζετε και βάζετε αμέσως πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε ατομικά πιατάκια και γαρνίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΚΑΤΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου