ΥΛΙΚΑ:
650γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
75γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ(7γρ.) ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
225γρ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΝΑΜΙΚΤΕΣ (ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΕΣ)
325γρ. ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
2 ΑΥΓΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
75γρ. ΑΛΕΥΡΙ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε σε μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το βούτυρο.
Προσθέτετε τη μαγιά,τα αρωματικά,τη ζάχαρη και τις σταφίδες.
Ανακατεύετε και κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύετε καλά.Αδειάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 λεπτά.
Τη βάζετε σε βουτυρωμένο μπολ,σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 45λεπτά.
Τη βγάζετε από το μπολ και ζυμώνετε πάλι.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 14 όμοια κομμάτια και πλάθετε 14 στρογγυλά τσουρεκάκια.
Τα βάζετε σε 2 μεγάλα βουτυρωμένα ταψιά με απόσταση το ένα από το άλλο.
Τα πιέζετε ελαφρά,να πλατύνουν.
Με ένα μαχαίρι τα χαράζετε σταυρωτά.
Ετοιμάζετε μία πάστα με το αλεύρι και το νερό.
Χτυπάτε καλά και γεμίζετε με το μείγμα τις σταυρωτές χαρακιές.
Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε για 45λεπτά να φουσκώσουν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200βαθμούς.
Μόλις τα τσουρέκια φουσκώσουν, τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνεται για 15-20λεπτά να ροδίσουν.
Βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνετε να βράσουν για 1-2λεπτά,ώσπου να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αλείφετε τα ζεστά τσουρέκια,τα αφήνετε να κρυώσουν.
Είναι έτοιμα μπορείτε να τα σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!
VIVI.
650γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
75γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ(7γρ.) ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
225γρ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΑΝΑΜΙΚΤΕΣ (ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΕΣ)
325γρ. ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
2 ΑΥΓΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
75γρ. ΑΛΕΥΡΙ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζετε σε μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το βούτυρο.
Προσθέτετε τη μαγιά,τα αρωματικά,τη ζάχαρη και τις σταφίδες.
Ανακατεύετε και κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι.
Ανακατεύετε καλά.Αδειάζετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 λεπτά.
Τη βάζετε σε βουτυρωμένο μπολ,σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 45λεπτά.
Τη βγάζετε από το μπολ και ζυμώνετε πάλι.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 14 όμοια κομμάτια και πλάθετε 14 στρογγυλά τσουρεκάκια.
Τα βάζετε σε 2 μεγάλα βουτυρωμένα ταψιά με απόσταση το ένα από το άλλο.
Τα πιέζετε ελαφρά,να πλατύνουν.
Με ένα μαχαίρι τα χαράζετε σταυρωτά.
Ετοιμάζετε μία πάστα με το αλεύρι και το νερό.
Χτυπάτε καλά και γεμίζετε με το μείγμα τις σταυρωτές χαρακιές.
Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε για 45λεπτά να φουσκώσουν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200βαθμούς.
Μόλις τα τσουρέκια φουσκώσουν, τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνεται για 15-20λεπτά να ροδίσουν.
Βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνετε να βράσουν για 1-2λεπτά,ώσπου να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αλείφετε τα ζεστά τσουρέκια,τα αφήνετε να κρυώσουν.
Είναι έτοιμα μπορείτε να τα σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!
VIVI.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου