Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Φιλέτο Χοιρινό A la Cream

Λατρεύω οτιδήποτε a la creme !!! 

ΥΛΙΚΑ: 
1 κιλό φιλέτο χοιρινό (ψαρονέφρι)
1 κ.σ. σογιέλαιο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. αλεύρι
1 και 1/4 φλ. νερό
1 κύβο ζωμό βοδινού
1 κ.σ. σέρυ (λικέρ)
1 κ.σ. πουρέ τομάτας
αλάτι, πιπέρι
1 και 1/2 φλ. μικρά μανιτάρια
1 κ.σ. corn flaur
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες, πάχους 3 εκατοστών. Σε πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και τηγανίζουμε τις φέτες του φιλέτου μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, για να πάρει το πολύ λάδι. Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με την πάπρικα για 2 λεπτά, μετά ρίχνουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τραβάμε από την φωτιά, ρίχνουμε τον κύβο του βοδινού, το σέρυ και τον πουρέ τομάτας. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει κάπως η σάλτσα. Τότε αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σε μπωλ χτυπάμε το κορν φλάουρ με 2 κ.σ. νερό, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. 
Αφήνουμε να πάρει βράση και ακριβώς πριν σερβίρουμε ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά. 
Ταιριάζει με ρύζι, πατάτες τηγανιτές.

TIP: Προτεινόμενο κρασί: Ένα άσπρο Pinot.
Φωτογραφίες:
www.inews.gr
www.trome.gr


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!


ΚΑΤΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου