Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πίτα Με Μοσχάρι Και Μπύρα

ΥΛΙΚΑ:
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1.200 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο ή ουρά) κομμένο σε κύβους (περίπου 4 εκ.)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μπέικον σε λωρίδες
4 κλωνιά σέλερι χωρίς τις ίνες τους ψιλοκομμένα
250 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου 
150 γρ. μανιτάρια
4 κλωναράκια θυμαριού
2 φύλλα δάφνης
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
350 ml μπύρα
150 ml ζωμός κρέατος (ή κύβο)
400 γρ. ζύμη σφολιάτας


πηγή φωτογραφιών http://wabini.blogspot.com


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύετε το αλεύρι με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. 
Σκορπάτε επάνω σε μεγάλο πιάτο. αλευρώνετε το κρέας. 
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας, να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές (κάντε το τηγάνισμα του κρέατος σε 2-3 δόσεις, προσθέτοντας λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν αρχίσει το κρέας να κολλάει στη βάση του σκεύους). 
Μεταφέρετε το κρέας σε πιατέλα.

Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις λωρίδες του μπέικον και τηγανίζετε, ώσπου να γίνουν τραγανές. Προσθέτετε το σέλερι και τηγανίζετε για 1 λεπτό. 
Μεταφέρετε στην πιατέλα μαζί με το κρέας. Tηγανίζετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά και ρίχνετε μέσα το κρέας, το μπέικον και το σέλερι. 
Προσθέτετε τα αρωματικά, περιχύνετε με την μπύρα και τον ζωμό κρέατος. σκεπάζετε και βράζετε για 50 λεπτά - 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Bγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε για λίγο να κρυώσει. 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.

Ξεδιπλώνετε τη ζύμη σφολιάτας και κόβετε ένα στρογγυλό κομμάτι, λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε. Mεταφέρετε το μείγμα του κρέατος σε πυρίμαχο σκεύος και υγραίνετε με νερό τις άκρες του. 
Ακουμπάτε πάνω τα υπόλοιπα της ζύμης, αφού τα πλάσετε σε λωρίδες. 
Κολλάτε επάνω το στρογγυλό κομμάτι της σφολιάτας, πιέζοντας να κολλήσει. 
Κάνετε μερικές τρύπες στη ζύμη για να φεύγουν οι υδρατμοί κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη.

πηγή: wabini.blogspot.gr


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!

ΚΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου