Γνωστό και ως: Chilli
Πολιτεία: Texas
Chili con carne (κρέας με τσίλι) ή πιο γνωστό ως απλά «τσίλι»
είναι μια πικάντικη σούπα που περιείχε πιπεριές τσίλι και κρέας.
Οι παραδοσιακές εκδόσεις γίνονται με πιπεριές τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδια,
και κύμινο, μαζί με τεμαχισμένο ή αλεσμένο (κιμάς) βοδινό κρέας.
Οι ντομάτες και τα φασόλια συχνά συμπεριλαμβάνονται. Παραλλαγές,
τόσο γεωγραφικά όσο και προσωπικά, μπορεί να περιλαμβάνουν διάφορα
είδη κρέατος, καθώς και μια ποικιλία από άλλα συστατικά.
Μπορεί να βρεθεί σε πολλές χώρες με τοπικές παραλλαγές καθώς επίσης
και σε ορισμένα αμερικανικού τύπου εστιατόρια γρήγορου φαγητού.
Οι συνταγές-παραλλαγή προκάλεσαν διαφωνίες ανάμεσα στους λάτρεις,
και το πιάτο χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μια σειρά από άλλα τρόφιμα.
ΥΛΙΚΑ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες-ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κόκκινο τσίλι χωρίς σπόρους-ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1 1/2 κ.γ. garam masala
1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό ματσάκι κόλιανδο ψιλοκομμένο
800 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσέρβα ή φρέσκες)
400 γρ φασόλια κόκκινα και καλά στραγγισμένα (kidney beans)
Αλάτι-Πιπέρι
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Λίγο χυμό λεμονιού
Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε για 2 λεπτά το σκόρδο και το τσίλι (μπορείτε να βάλετε και πιπεριά για να μη γίνει καυτερό το φαγητό).
Προσθέτετε τον κόλιανδρο, το garam masala, το κύμινο και τηγανίζετε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές.
Ρίχνετε μέσα τον κιμά και τηγανίζετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τον κόλιανδρο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες καθώς και τα κόκκινα φασόλια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν βράση.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και μετά από λίγο το λεμόνι.
Συνοδεύει τέλεια το ρύζι.
Kissez U.S.A !!! Love ya!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΚΑΤΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου