ΥΛΙΚΑ:
1.200 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά, τριμμένα (4 φλ.)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος τους 1/2 φλ.)
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 αυγά
1 κ.σ. πάπρικα
1 φλ. φέτα σε τρίμματα (μπορείτε να την παραλείψετε εάν νηστεύετε)
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 δόση σάλτσα γιαούρτι με σκόρδο (ένα κεσεδάκι γιαούρτι κ 3 σκελίδες σκόρδο-μπορείτε να το παραλείψετε εαν νηστεύετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν για 15 λεπτά. Τα πιέζετε, να φύγουν τα υγρά και το αδειάζεται σε μεγάλο μπωλ με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά, την πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη φέτα και το αλεύρι λίγο-λίγο, ώσπου να γίνουν μείγμα
ελαφρύ αλλά συμπαγές. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα των κολοκυθοκεφτέδων και αδειάζεται προσεκτικά στο καυτό λάδι, χωρίς να κολλάτε το ένα κομμάτι με το άλλο. Τηγανίζετε για 5 λεπτά περίπου, να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνοδεύετε εάν θέλετε με γιαούρτι ανακατεμένο με λιωμένο σκόρδο.
πηγές φωτογραφιών:
1) dianitascooking.blogspot.gr
2) xs-recipes.com
3) ioccalice.blogspot.gr
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!
ΚΑΤΙΑ
1.200 γρ. κολοκυθάκια τρυφερά, τριμμένα (4 φλ.)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος τους 1/2 φλ.)
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 αυγά
1 κ.σ. πάπρικα
1 φλ. φέτα σε τρίμματα (μπορείτε να την παραλείψετε εάν νηστεύετε)
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 δόση σάλτσα γιαούρτι με σκόρδο (ένα κεσεδάκι γιαούρτι κ 3 σκελίδες σκόρδο-μπορείτε να το παραλείψετε εαν νηστεύετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν για 15 λεπτά. Τα πιέζετε, να φύγουν τα υγρά και το αδειάζεται σε μεγάλο μπωλ με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά, την πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη φέτα και το αλεύρι λίγο-λίγο, ώσπου να γίνουν μείγμα
ελαφρύ αλλά συμπαγές. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα των κολοκυθοκεφτέδων και αδειάζεται προσεκτικά στο καυτό λάδι, χωρίς να κολλάτε το ένα κομμάτι με το άλλο. Τηγανίζετε για 5 λεπτά περίπου, να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνοδεύετε εάν θέλετε με γιαούρτι ανακατεμένο με λιωμένο σκόρδο.
πηγές φωτογραφιών:
1) dianitascooking.blogspot.gr
2) xs-recipes.com
3) ioccalice.blogspot.gr
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!
ΚΑΤΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου