Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Τιραμισού με φρούτα

ΥΛΙΚΑ:
150γρ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ
300γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100mL ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΣΠΡΕΣΟ
6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΑΣΙ(masala)
250γρ. ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ Η ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΟΥΜΙ ΣΚΟΥΡΟ
24 ΣΑΒΑΓΙΑΡ
200γρ. ΦΡΕΣΚΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ Η ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΛΙΓΑ ΦΡΟΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε μπλέντερ.
Τη χτυπάτε να γίνει σαν σκόνη και την αφήνετε στην άκρη.
Αδειάζετε τον καφέ σε καθαρό μπολ και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας από το κρασί.
Βάζετε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το χτυπάτε με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας από το κρασί και το ρούμι και ανακατεύεται καλά.
Βάζετε τους κρόκους,το υπόλοιπο κρασί και τη ζάχαρη σε πυρίμαχο μπολ και τα χτυπάτε με σύρμα,να ανακατευτούν καλά.
Βάζετε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χωρίς το μπολ να αγγίζει το νερό και χτυπάτε για 5λεπτά ή ώσπου να αφρατέψει.


Το βγάζετε από την κατσαρόλα που βράζει και το χτυπάτε ώσπου να κρυώσει.
Αδειάζετε μέσα τη χτυπημένη κρέμα και το μείγμα με το μασκαρπόνε.
Βουτάτε τα σαβαγιάρ ένα κάθε φορά στο μείγμα του εσπρέσο και αρχίζετε να τα τακτοποιείτε στη βάση ενός μεγάλου ταψιού(πιατέλας) σερβιρίσματος.
Περιχύνετε με λίγο εσπρέσο και σκορπάτε επάνω μερικά από τα φρούτα.
Πασπαλίζετε με το 1/3από την τριμμένη σοκολάτα,προσθέτετε το μισό από το μισό μείγμα της κρέμας και βάζετε επάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.
Τα περιχύνετε με το μείγμα του εσπρέσο,σκεπάζετε με φρούτα και πασπαλίζετε με τη μισή από την υπόλοιπη σοκολάτα.
Σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε με ένα παχύ στρώμα σοκολάτας και επιπλέον φρούτα.





Βάζετε στο ψυγείο για 3ώρες το λιγότερο.
Το σερβίρετε παγωμένο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!




VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου