ΥΛΊΚΑ:
3 αβγά
75 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
Για τη μούς:
225 γρ. τυρι κρέμα
225 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
30 γρ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
15 γρ. ζάχαρη άχνη
175 γρ. σοκολάτα λιωμένη
2 ασπράδια αβγών
1 φακελάκι (11 γρ.) ζελατίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το κέικ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας και μόλις φτιάξετε τη ζύμη τοποθετήστε τη σε ένα ελαφρά βουτυρωμένη και μακρόστενη φόρμα και ψήστε τη για 15 λεπτά.
Μόλις κρυώσει κόψτε τη σε τρία οριζόντια κομμάτια.
Για τη μους:
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη. Διαλύστε τη ζελατίνη μέσα σε 300 γρ. νερό και προσθέστε τη στο μείγμα μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τα ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε.
Σε μια μακρόστενη φόρμα τοποθετήστε ένα κομμάτι της ζύμης στον πάτο και από πάνω το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα σοκολάτας. Άλλο ένα κομμάτι από τη ζύμη μέχρι να απλώσετε όλες τις στρώσεις από το μείγμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο.
Σερβίρετε μόλις κρυώσει.
Εάν θέλετε, διακοσμήστε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
ΚΑΤΙΑ.
3 αβγά
75 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αλεύρι
Για τη μούς:
225 γρ. τυρι κρέμα
225 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
30 γρ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό
15 γρ. ζάχαρη άχνη
175 γρ. σοκολάτα λιωμένη
2 ασπράδια αβγών
1 φακελάκι (11 γρ.) ζελατίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το κέικ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας και μόλις φτιάξετε τη ζύμη τοποθετήστε τη σε ένα ελαφρά βουτυρωμένη και μακρόστενη φόρμα και ψήστε τη για 15 λεπτά.
Μόλις κρυώσει κόψτε τη σε τρία οριζόντια κομμάτια.
Για τη μους:
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη. Διαλύστε τη ζελατίνη μέσα σε 300 γρ. νερό και προσθέστε τη στο μείγμα μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τα ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε.
Σε μια μακρόστενη φόρμα τοποθετήστε ένα κομμάτι της ζύμης στον πάτο και από πάνω το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα σοκολάτας. Άλλο ένα κομμάτι από τη ζύμη μέχρι να απλώσετε όλες τις στρώσεις από το μείγμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο.
Σερβίρετε μόλις κρυώσει.
Εάν θέλετε, διακοσμήστε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
ΚΑΤΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου