Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Σουδάκια με μους ζαμπόν και μους τυριού


ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
500γρ. ΝΕΡΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
250γρ. ΑΛΕΥΡΙ
8 ΑΥΓΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΜΟΥΣ ΖΑΜΠΟΝ:
6 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ
100γρ. ΤΥΡΙ ΕΝΤΑΜ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΟΥ:
250γρ. ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη με τον ακόλουθο τρόπο:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,το βούτυρο και το αλάτι.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη σπάτουλα,ωσότου αρχίσει το μείγμα μας να ξεκολλάει από την κατσαρόλα,οπότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Δουλεύουμε το μείγμα της ζύμης στο μίξερ,προσθέτοντας και τα αυγά ένα-ένα.Αφήνουμε για λίγα λεπτά να αναμιχθεί καλά η ζύμη με τα αυγά.
Σταματάμε το μίξερ,αδειάζουμε το μείγμα της ζύμης σε μια σακούλα με σκέτο κορνέ και το βγάζουμε σε μπαλάκια  μεγέθους καρυδιού σε αντικολλητικό ταψί,προσέχοντας να μην εφάπτονται τα μπαλάκια της ζύμης.
Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο (περίπου 100-150 βαθμούς)για 15-20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα σού να κρυώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μούς του ζαμπόν:
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ένταμ,τα βάζουμε στο μίξερ,προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε να δουλευτούν όλα μαζί ώσπου να γίνουν σαν αλοιφή και την περνάμε σε σακούλα με κορνέ.
Ετοιμάζουμε μετά με τον ίδιο τρόπο του τυριού και το περνάμε σε άλλη σακούλα με κορνέ.
Σκίζουμε με κοφτερό μαχαίρι (όχι εντελώς)τα μπαλάκια των σου και τα γεμίζουμε,τα μισά με το μούς του ζαμπόν και τα άλλα μισά με το μούς του τυριού.
Τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα και είναι έτοιμα για τα στομαχάκια των παιδιών.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου