ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού ή κόκαλο
ξύδι(βλέπε εκτέλεση)
λάδι
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
1κιλό πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μπριζόλες
Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις αλείφουμε με αλάτι πιπέρι ρίγανη
Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να καλυφθούν
Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μπολ στοψυγείο από το προηγούμενο βράδυ το οποίο προσδίδει πιο έντονη γεύση στις μπριζόλες μας.Για πιο γρήγορα θα μπορούσατε να τις αφήσετε 1 με 2 ώρες μέχρι να ασπρίσουν εντος ή εκτός ψυγείου.
Αφού ολοκληρωθεί το μαρινάρισμα ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα σε ένα ταψί προσθέτοντας μισό ποτήρι λάδι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς για 1 ώρα
Ενώ ψήνονται οι μπριζόλες καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τις πατάτες.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
Μόλις ολοκληρωθεί το τηγάνισμα προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί που ψήνονται οι μπριζόλες για να πάρουν μια βράση.
Κλείνουμε το φούρνο και το φαγητό μας είναι έτοιμο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΑΝΤΩΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου