Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Παγωτό σε τουλίπες


ΥΛΙΚΑ: (ΓΙΑ 20ΑΤΟΜΑ)
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΛΙΠΕΣ:
180γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΥΤΙΝΗ
180γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
225γρ. ΑΛΕΥΡΙ
90γρ. ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
9 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΟΥ
ΛΙΓΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΠΑΓΩΤΑ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
1 ΚΙΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ (Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ)
Ι ΚΙΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ)
500γρ. ΣΑΝΤΙΓΥ
20 ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΛΑΣΕ
ΛΙΓΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑ ΣΑΣ
250γρ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε πρώτα τις τουλίπες με τον ακόλουθο τρόπο:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο λιωμένο,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας με το σύρμα,ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη βανίλια,την αμυγδαλόψυχα και τα ασπράδια των αυγών τα οποία τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε κουταλίτσες από το μείγμα,τις απλώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένα ταψιά (σε απόσταση τη μία από την άλλη)και τις ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 4-5 λεπτά.
Μόλις τις ξεφουρνίσουμε,τις σηκώνουμε με μία σπάτουλα και τις τοποθετούμε πάνω σε αναποδογυρισμένα φορμάκια,ώστε -πέφτοντας λίγο στα πλάγια-να κάνουν πτυχές και να μοιάζουν με τουλίπες.




Όταν κρυώσουν,γυρίζουμε τα φορμάκια τα αφαιρούμε και σερβίρουμε ως εξής:
Παίρνουμε πιατάκια,βάζουμε μέσα τις τουλίπες και τις γεμίζουμε με τα διάφορα παγωτά (βάζοντας τα σε μπαλίτσες με το ανάλογο κουτάλι του παγωτού).
Γαρνίρουμε με τη σαντιγύ,τα κερασάκια γλασέ,το φιστίκι αιγίνης και περιχύνουμε με το σιρόπι της αρεσκείας μας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου