Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Τεχνική ζαχαρόπαστας (διακοσμητική)


(Πηγή www.radicio.com)


ΥΛΙΚΑ:
800γρ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΚΟΝΗ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
1/4 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ
1/2 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΣΙΡΟΠΙ ΓΛΥΚΟΖΗ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μπαιν μαρι βάζετε το νερό και διαλύετε μέσα την ζελατίνη.
Περιμένε 1-2λεπτά και το βάζετε στη φωτιά.


Προσθέτετε την γλυκόζη και την γλυκερίνη και ανακατεύετε.
Μόλις η ζελατίνη λιώσει εντελώς κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το άρωμα βανίλιας.
Κοσκινίζετε την άχνη και βάζετε τα 700γρ.σε ένα μπολ.
Ανοίγετε μία λακκούβα στη μέση και αδειάζετε μέσα το μείγμα της ζελατίνης.


Ανακατεύετε αρχικά με ένα κουτάλι και μετά αδειάζετε το μείγμα σε ένα κομμάτι πάγκο το οποίο το έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και ζυμώνετε με τα χέρια.
Ζυμώνετε προσθέτοντας σιγά-σιγά από την άχνη που κρατήσατε μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει.
Την κάνετε μπάλα και την τυλίγετε καλά σε μεμβράνη.


TIPS: Μπορείτε να διατηρήσετε την ζαχαρόπαστα αρκετές μέρες εκτός ψυγείου...
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όση ποσότητα θέλετε..
Τέλος μπορείτε να την χρωματίσετε πολύ εύκολα με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...!!!

VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου