Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Κρεατοπιτάκια


ΥΛΙΚΑ: 
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΙΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΙΣ ΣΟΥΠΑΣ ΗΛΙΕΛΑΙΟ Ή 25γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ
500γρ. ΚΙΜΑΣ ΑΠΟ ΑΡΝΙ Ή ΜΟΣΧΑΡΙ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΜΙΚΡΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΠΙΤΑΣ
ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και τηγανίζετε τα κουκουνάρια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε τον κιμά και τηγανίζετε για μερικά λεπτά να ροδίσει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ώσπου να μαλακώσουν τα υλικά.
Ρίχνετε στο σκεύος και την πατάτα και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνέχεια.




Προσθέτετε στη συνέχεια την ντομάτα,το αλατοπίπερο και στο τέλος τα μπαχαρικά.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε , ώσπου να μαλακώσει ο κιμάς και να πήξει η σάλτσα.
Ρίχνετε και τα κουκουνάρια στο μείγμα με τον κιμά, ανακατεύεται καλά και αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Παίρνετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και την ανοίγετε με τον πλάστη σας σε στρογγυλά σχήματα με διάμετρο 7,5εκ.περίπου.
Βάζετε μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού,διπλώνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου και πιέζετε με τα δάχτυλα να κολλήσουν οι άκρες.
Αφήνετε τα κρεατοπιτάκια σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια,ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και ρίχνετε τα πιτάκια λίγα-λίγα κάθε φορά , να τηγανιστούν και να πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.




Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε.




πηγές φωτογραφιών:
1) greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr
2) www.ethnos.gr

 



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!!


VIVI.

3 σχόλια:

  1. Παρακαλώ αφαιρέστε την φωτογραφία μου, την οποία έχετε πάρει από αυτή μου την ανάρτηση (http://greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr/2011/06/blog-post.html). Οι φωτογραφίες μου είναι προσωπική μου δουλειά που προορίζεται για το δικό μου blog και όχι για κοινή χρήση.
    Ευχαριστώ,
    Η δημιουργός του blog My Little Expat Kitchen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα καλησπέρα.
      Ζητάμε συγνώμη για την παράληψη.
      Μόλις προστέθηκε η πηγή των φωτογραφιών.
      Καλή σαρακοστή.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ! Καλή Σαρακοστή και σε σας.

      Διαγραφή