Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Κεφτεδάκια



ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

 Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο (Προσωπικά προτιμώ να έχει: ένα τέταρτο μοσχαρίσιο και ένα τέταρτο χοιρινό κιμά ανακατεμένα. Το χοιρινό θα κάνει πιο ζουμερά τα κεφτεδάκια μας).
1 ξερό κρεμμύδι
ψίχα από 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1   αυγό
1   κ.σ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1   κ.γ. ξηρό δυόσμο(ή φρέσκο)
3/4 της κούπας αλεύρι
1   κ.σ. ελαιόλαδο
(3   κούπες ελαιόλαδο για το τηγάνισμα)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπωλ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε.
Μουσκεύουμε σε λίγο νερό την ψίχα ψωμιού, τη στίβουμε καλά και την προσθέτουμε στο μίγμα.
Ρίχνουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά το μίγμα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο και αλευρώνουμε τα μπαλάκια.
Στο μεταξύ βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
Τηγανίζουμε για 4 λεπτά, μετά με δυο πηρούνια γυρίζουμε τα κεφτεδάκια από την άλλη και τα αφήνουμε 3 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το πολύ λάδι.


Καλή Επιτυχία!


Κάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου