Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Εύκολες , Σπιτικές, Ατομικές Τυρόπιτες


ΥΛΙΚΑ:
ΓΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
2 κ.γ. baking powder
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο παγωμένο
1 γιαούρτι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. νερό παγωμένο
1 κρόκο αυγού
1 κ.γ. γάλα
Λίγο σουσάμι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ:
350 γραμμάρια τυρί φέτα
250 γραμμάρια ανθότυρο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ασπράδι αυγού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προσθέτουμε στο μίξερ το αλεύρι, το baking powder, το λάδι, το βούτυρο, το γιαούρτι,
το αλάτι και το νερό. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομοιογεννοποιηθούν.
Η ζύμη είναι έτοιμη,όταν μαζεύεται όλη γύρω από το γάντζο του μίξερ.
Η ζύμη είναι πολύ μαλακιά. Χρειάζεται τόσο αλεύρι, ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την βάζουμε σε ένα αλευρωμένο πιάτο, την καλύπτουμε με μεμβράνη
και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στη συνέχεια προετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά, μαζί.
όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη (μετά την μία ώρα) την πλάθουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια
σε σχήμα μπαστουνιού χοντρό. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη.
Το κάθε ένα κομμάτι, το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε παραλληλόγραμμο,σχήμα (με τη βοήθεια του πλάστη).
Βάζουμε στο κέντρο του κάθε φύλλου λίγη γέμιση και την στρώνουμε με τρυφερότητα.
Δεν πιέζουμε, διοτι απο κάτω υπάρχει κίνδυνος θα ανοίξει το φύλλο.
Διπλώνουμε το κενό φύλλο που μένει τριγύρω από τη γέμιση προς τα μέσα, εγκλοβίζοντας τη γέμιση.
Τις βάζουμε σε (εάν θέλουμε ελαφρά λαδωμένη) λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω.
Ανακατεύουμε και χτυπάμε τον κρόκο αυγού, με το 1κ.γ. γάλα και το σουσάμι και στη συνέχεια αλείφουμε τις τυροπιτούλες μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.




TIPS:
1.Στην περίπτωση που δεν διαθέτουμε μίξερ, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός απ' το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο.
2.Αν δεν θέλουμε να τις ψήσουμε όλες, τις βάζουμε σε δισκάκι με λαδόκολλα στη κατάψυξη έως ότου παγώσουν και μετά τις κλείνουμε σε ατομικά σακουλάκια.
Οταν τις χρειαστούμε, δεν χρειάζονται ξεπάγωμα, απλά τις αλείφουμε με το αυγό και τις ψήνουμε.

πηγές:
1) koukfamily-cook.blogspot.gr
2) www.cooking30s.gr

KATIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου