Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Βάση Τάρτας (Αλμυρή ή Γλυκιά - Εύκολη)



πηγή: 
tastefull.gr



ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. αλεύρι μαλακό
10 γρ. baking powder
100 γρ. νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
λίγο αλάτι + 50 γρ. ζάχαρη λευκή, για τη γλυκειά ζύμη
ή 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι, για την αλμυρή ζύμη 4







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Η ζύμη είναι αρκετή για μια ταρτιέρα 28εκ. Αν την κάνετε λεπτή, περισσεύει για 2 μικρά ταρτάκια  ή απλώνεται με τον πλάστη και κόβεται σε σχήματα με κουπ πατ .


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω.


Βάλτε σε κατσαρόλα να βράσει το νερό, λάδι, βούτυρο. Θέλει 2'.


Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking (προσθέστε αλάτι και ζάχαρη αναλόγως), σβήστε τη φωτιά και ρίξτε τα στέρεα υλικά μέσα στα υγρά. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Η ζύμη ενώνεται πολύ εύκολα και φουσκώνει στα χέρια σας γιατί το baking ενεργοποιείται με τη ζέστη.


Βγάλτε από την κατσαρόλα στον πάγκο και ενώστε την καλύτερα. Δεν χρειάζεται να την κάνετε ομοιογενή. Απλώστε τη ζύμη σε ταρτιέρα ή σε ταψάκι, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας. Η ζύμη υπακούει σε όποιο σχήμα της δώσετε. Αν θέλετε μπορείτε να τσιμπήσετε τα πλαϊνά για να κάνετε διακοσμητικά σχέδια.


Τρυπήστε τη βάση πολλές φορές με ένα πιρούνι.


Απλώστε αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει και τα πλαϊνά και γεμίστε με ξερά φασόλια. Θέλουμε βάρος για να μην φουσκώσει η βάση και να έχουμε χώρο για τη γέμιση. Βάλτε να ψηθεί, πρώτη σχάρα από κάτω για 15λεπτά. Βγάλτε προσεκτικά το χαρτί με τα φασόλια και αφήστε να ψηθεί για άλλα 15 λεπτά, αν πρόκειται να βάλετε γέμιση που θα χρειαστεί ψήσιμο. Αν θέλετε να γεμίσετε με κρύα κρέμα για το ψυγείο, τότε συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά η τάρτα.


Γεμίστε την τάρτα με όποια υλικά θέλουν ψήσιμο και ξαναβάλετε την στο φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά ανάλογα με τα υλικά σας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!


ΚΑΤΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου