ΥΛΙΚΑ
2 βιτάμ
2 αυγά και 3 κρόκους
μισό κιλό ζάχαρη άχνη
3 πακέτα πτι-μπέρ
1\4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1-2 κουταλιές nescafe
2 βανίλιες
500ml γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
150 gr αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα
300gr ζάχαρη
1\2 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε την κρέμα της τούρτας,χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.
Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να φουσκώσουν.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τον καφέ,το γάλα και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε.
Μετά τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει περίπου 1 ώρα.
Αφού παγώσει βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ξεκινάμε το στρώσιμο της τούρτας.
Σε μια πιατέλα καλύπτουμε την επιφάνεια με μπισκότα τα οποία τα έχουμε βουτήξει στο χλιαρό γάλα για να μαλακώσουν.
Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μετά μπισκότα,κρέμα.(οι στρώσεις που θα κάνετε είναι 2 ή 3 ανάλογες με την πιατέλα που θα χρησιμοποιήσετε αν είναι μικρή ή μεγάλη)
Για να γαρνίρουμε την τούρτα μας, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα αμύγδαλα, την ζάχαρη το νερό και το λεμόνι και περιμένουμε να πάρει χρώμα(καραμέλας).
Στην συνέχεια αδειάζουμε το τηγάνι σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη λαδόκολλα για να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το σπάμε σε μικρά κομματάκια και τα πασπαλίζουμε πάνω στο γλυκό μας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!
Αντωνία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου