Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Κανταϊφι << σεράι >>


ΥΛΙΚΑ:
200γρ. ΚΑΝΤΑΪΦΙ
1/2 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
3 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ 
1/2 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΦΛ. ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
ΛΙΓΟ KORN FLAOUR (ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ)
ΛΙΓΗ ΒΑΝΙΛΙΑ 
2 ΑΥΓΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ: 
1/2 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΓΛΑΣΕ
ΣΙΚΑΛΑΚΙ ΓΛΑΣΕ
ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα πατισερί με τον ακόλουθο τρόπο:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό γάλα με τη ζάχαρη και την βανίλια να βράσει.
Σε μία μικρή λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι,το korn flaour,τα αυγά,το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο γάλα κρύο.Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χυλός με προσοχή όμως να μην σβολιάσει.Όταν πάρει βράση το γάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυλό δουλεύοντας δυνατά με το σύρμα σε όλες τις πλευρές της κατσαρόλας ώστε να μην πιάσει πουθενά η κρέμα και να ψηθεί ομοιόμορφα.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά και να πάρει δύο βράσεις.Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει και για να μην πιάσει από πάνω πέτσα καλύπτουμε καλά την κρέμα με μεμβράνη.




Αφού κρυώσει η κρέμα την δουλεύουμε δυνατά με το σύρμα.Ανοίγουμε το κανταϊφι σε βουτυρομένο ταψί πιέζοντας με τα δάχτυλα μας ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού.Ρίχνουμε από πάνω την αμυγδαλόψυχα και το ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε για λίγα λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και σιροπιάζουμε το κρύο κανταϊφι με το καυτό σιρόπι.
Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε το κανταϊφι να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.
Ξεσκεπάζουμε το ταψί με κάτι μεταλικό και ρίχνουμε την κρέμα πατισερί.
Από πάνω ρίχνουμε την σαντιγύ που έχουμε χτυπήσει πολύ καλά την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος.
Στολίζουμε από πάνω με τα κερασάκια και τα σικαλάκια γλασέ.
Πασπαλίζουμε από πάνω με το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
Τέλος βάζουμε το κανταϊφι στο ψυγείο για να κρυώσει.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου