ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο μπισκότα (πτι μπερ)125 γρ. βιταμ (μισό κουτί)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ.
κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε το βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 ώρα περίπου, ώστε να μπορούμε να το ανακατέψουμε εύκολα με το γάλα.Μόλις βιταμ και γάλα γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με ενα κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στενόμακρη φόρμα (ή το τυλίγουμε σε ενα αλουμινόχαρτο δινοντας του σχήμα ρολού) και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ωρες περίπου.
όταν παγώσει το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε σκέτο είτε με παγωτό, σαντιγί, γλυκό κουταλιού ή οτι άλλο τραβάει η όρεξη μας.
TIPS:
Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα για την ψύξη του μείγματος μπορείτε να απλώσετε λαδόκολλα η αλουμινόχαρτο για πιο εύκολο κόψιμο και σερβίρισμα μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη.
Ευχαριστούμε τη Χριστίνα από Καλλιθέα για τη συνταγή!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου