Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπιτα


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
250γρ κρέμα γάλακτος
2 - 3 φέτες μπέικον
2 - 3 φέτες ζαμπόν
1/4 τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας και 
1 Στήθος κοτόπουλου






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά βράζουμε ή ψήνουμε (ότι προτιμάμε) το στήθος από το κοτόπουλο.
Αφού ετοιμαστεί, το ξεψαχνίζουμε καλά-καλά.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές το ζαμπόν και το μπέικον
Έπειτα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις πιπεριές,το μπέικον, το ζαμπον και τα τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο λάδι μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν αρκετά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και τη κρέμα γάλακτος.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί, λίγο μικρότερο από το φύλλο μας, το αλείφουμε με λίγο λαδάκι και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. 
Ρίχνουμε τη γέμιση μας και το τριμμένο τυρί.
Γυρίζουμε το περισσευούμενο φύλλο προς τα μέσα.
Προσθέτουμε και το δεύτερο φύλλο.
Το κλείνουμε καλά στις άκρες να μη μας φύγει η γέμιση.
Ψήνουμε στον αέρα στους 170-200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.




TIP:
Μπορείτε να προσθέσετε αρακά ή καλαμπόκι (βρασμένα) εάν σας αρέσει. Ταιριάζει υπέροχα!






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Ευχαριστούμε τη Χριστίνα από την Καλλιθέα για τη συνταγή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου