Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Τούρτα σεράνο

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ
10 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ (ΚΟΦΤΕΣ)
3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2-3 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΙΩΜΕΝΗ
3 ΚΡΟΚΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ
1 1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΝΙΑΚ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα το παντεσπάνι:
Σπάμε ολόκληρα τα αυγά μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη,το κακάο το οποίο το έχουμε κοσκινίσει και το άρωμα βανίλιας κι αρχίζουμε να τα χτυπάμε με το σύρμα.
Τοποθετούμε το σκεύος μέσα σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ζεστό νερό,πάνω σε σιγανή φωτιά και εξακολουθούμε να το χτύπημα για 15-20 λεπτά ωσότου φουσκώσουν τα αυγά και γίνουν ένας αφρός που να στέκεται στο σύρμα.
Βγάζουμε τότε το σκεύος από το τηγάνι με το νερό και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινίσει και το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν παουντερ,ανακατεύοντας ελαφρά με σπάτουλα να αναμιχθούν καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί με 24-26 εκατ. διάμετρο,το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 100-150 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε την κρέμα:
Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα κι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη,προσθέτοντας λίγο νερό,τόσο όσο χρειάζεται για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά κι αφήνουμε να λιώσει και να βράσει η ζάχαρη,χωρίς όμως να πάρει χρώμα αλλά ούτε να καραμελώσει.
Ταυτόχρονα χτυπάμε καλά τ'ασπράδια να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε καυτό,το σιρόπι της ζάχαρης (ρίχνοντας το στα χτυπημένα αυγά σιγά σιγά)ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας στο τέλος και τη βανίλια.
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος,προσθέτοντας της σιγά σιγά,τη βραστή μαρέγκα και τη λιωμένη κουβερτούρα (που πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς) και συνεχίζουμε το δούλεμα,ώσπου να αφρατέψει και να δέσει καλά η κρέμα (να στέκεται).




Ετοιμάζουμε και το σιρόπι,βράζοντας για λίγα λεπτά τη ζάχαρη με το νερό,προσθέτοντας στο τέλος και το κονιάκ.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους,τον έναν λίγο παχύτερο.
Ραντίζουμε με ελάχιστο σιρόπι τον παχύτερο δίσκο του παντεσπανιού και στρώνουμε καλά πάνω του (με σπάτουλα) το 1/4 της κρέμας.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο του παντεσπανιού,τον ποτίζουμε καλά με σιρόπι και στρώνουμε πάνω του το δεύτερο 1/4 της κρέμας.Τοποθετούμε από πάνω τον τρίτο δίσκο του παντεσπανιού και με τα υπόλοιπα 2/4της κρέμας καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας.
Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει.
Όταν σφίξει καλά και σταθεροποιηθεί τη βγάζουμε από το ψυγείο και την γαρνίρουμε με όποιον τρόπο επιθυμούμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ..!!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου