Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Σπανακόπιτα Της Μαμάς Νίνας

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 κιλό σπανάκι
4 πράσα ψιλοκομμένα
3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα 
Άνηθο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια Φέτα
Αλάτι*-Πιπέρι
2 αυγά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Εάν πάρετε φρέσκο σπανάκι: 
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι να ζεματιστεί. Μόλις το σπανάκι "μαραθεί" το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.


Στην περίπτωση που το σπανάκι μας είναι κατεψυγμένο:
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, τον άνηθο. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά περίπου για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά. Αλείφουμε ένα ταψί (λίγο μικρότερο από το φύλλο σφολιάτας) με λάδι και στρώνουμε το ΄να φύλλο σφολιάτας.  Προσθέτουμε όλο μας το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε και το τελευταίο φύλλο. Το αλείφουμε καλά με γάλα. Χαράζουμε την  πίτα σε κομμάτια και τη βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 1 ώρα).






Είναι υπέροχη !!!!


Καλή επιτυχία !!!!




Κάτια




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου