Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Γαλατόπιτα Θεσσαλίας (Παραδοσιακή)

ΥΛΙΚΑ


1 πακέτο φύλλο(κατά προτίμηση χειροποίητο)
2 λίτρα γάλα
3 αυγά
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
κουταλιές σούπας αλεύρι
κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κομμάτι βούτυρο
λάδι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα,μόλις είναι αρκετά ζεστό,ρίχνουμε το σιμιγδάλι,το αλεύρι,και το κορν φλάουρ σταδιακά,ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και να αρχίζει να πήζει.Αφού πήξει ρίχνουμε τα αβγά,τη ζάχαρη και τέλος το βούτυρο,ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μαγειρικό.Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να ξεκουραστεί.Σε μεγάλο ταψί που το έχουμε λαδώσει βάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω από το άλλο (4-5 φύλλα) και ενδιάμεσα αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.Το κομμάτι που προεξέχει από το ταψί, δεν το κόβουμε γιατί θα το διπλώσουμε στις άκρες για να γίνει σαν κόρα στο τέλος.Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση,τυλίγουμε το προεξέχον κομμάτι φύλλου προς τα μέσα ώστε να μας γίνει σαν κόρα όπως αναφέραμε πιο πάνω.Είναι πολύ σημαντικό να λαδώσουμε καλά ανάμεσα τα φύλλα που θα αποτελέσουν την κόρα,για να μη μείνει άψητη. Δεν καλύπτουμε την πίτα με άλλο φύλο από πάνω. Αντιθέτως, αλείφουμε την κρέμα και το φύλλο με ένα κρόκο αυγού.Στη κόρα μπορούμε να ρίξουμε κ λίγη ζάχαρη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά με 1 ώρα στους 180-200 βαθμούς.


TIP
Για το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγη κανέλα. 


Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου