ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 χοιρινό καρρέ σε δίχτυ
2 κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
7-8 δαμάσκηνα
1 κουτάκι μπύρα 500 ml
Λάδι
Αλάτι - Πιπέρι
Πατάτες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρυπάμε το κρέας μας με τη μύτη του μαχαιριού σε διάφορα σημεία, και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου μισές-μισές. Στη συνέχεια κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας. Βάζουμε το δίχτυ με το κρέας μας στο κέντρο τις γάστρας και γύρω - γύρω τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες, μαζί με τα δαμάσκηνα. Περιχύνουμε τις πατάτες το κρέας και τα δαμάσκηνά μας με την μπύρα.
TIPS:
1. Μπορείτε αντί για κομμένα κρεμμύδια, να χρησιμοποιήσετε κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο!
2.Επίσης πριν βάλουμε το κρέας μας να ψηθεί, καθώς είναι μέσα στο δίχτυ, ανοίγουμε μερικές τρύπες ακόμα και μπήγουμε 5-6 δαμάσκηνα. Μετά όταν κόβουμε φέτες σερβίροντας... φαίνεται η διχρωμία στο μάτι...και η γεύση στον ουρανίσκο... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Κάτια Νίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου