ΥΛΙΚΑ
10-12 ντομάτες ή πιπεριές ή κολοκύθι (ή λίγα απ'ολα)
15 κουταλιές σούπας ρύζι(μια κουταλιά για κάθε ντομάτα κ.α συν 3 παραπάνω)
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
λίγη φρέσκια ντομάτα
λίγη πιπεριά
1 πρέζα αλάτι (δοκιμάζουμε μήπως θέλει λίγο ακόμα)
λάδι
1 κουταλιά ζάχαρη
πιπέρι
σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση :Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι,τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα τσιγαρίζουμε λίγο, προσθέτουμε μαϊντανό, λίγη ντομάτα φρέσκια αφού την έχουμε τρίψει , λίγη πιπεριά, αλάτι,πιπέρι, ζάχαρη και τη σάλτσα.Αφού βράσουν ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και μόλις σωθεί το ζουμί είναι έτοιμη.Την αφήνουμε τη γέμιση για 5 λεπτά εκτός φωτιάς.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες ή πιπεριές ή κολοκύθι που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι.Έπειτα αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Αφού τα γεμίζουμε ρίχνουμε λίγο λαδάκι στο καθένα μέσα στη γέμιση και μετά λίγο απέξω και στο ταψί.Ρίχνουμε λίγο νεράκι και τα βάζουμε στο φούρνο ενώ τον έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Δοκιμάζουμε και αν έχει βράσει το ρύζι είναι έτοιμα και ενώ έχουν πάρει χρώμα.
Χριστίνα
10-12 ντομάτες ή πιπεριές ή κολοκύθι (ή λίγα απ'ολα)
15 κουταλιές σούπας ρύζι(μια κουταλιά για κάθε ντομάτα κ.α συν 3 παραπάνω)
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
λίγη φρέσκια ντομάτα
λίγη πιπεριά
1 πρέζα αλάτι (δοκιμάζουμε μήπως θέλει λίγο ακόμα)
λάδι
1 κουταλιά ζάχαρη
πιπέρι
σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση :Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι,τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα τσιγαρίζουμε λίγο, προσθέτουμε μαϊντανό, λίγη ντομάτα φρέσκια αφού την έχουμε τρίψει , λίγη πιπεριά, αλάτι,πιπέρι, ζάχαρη και τη σάλτσα.Αφού βράσουν ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και μόλις σωθεί το ζουμί είναι έτοιμη.Την αφήνουμε τη γέμιση για 5 λεπτά εκτός φωτιάς.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες ή πιπεριές ή κολοκύθι που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι.Έπειτα αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Αφού τα γεμίζουμε ρίχνουμε λίγο λαδάκι στο καθένα μέσα στη γέμιση και μετά λίγο απέξω και στο ταψί.Ρίχνουμε λίγο νεράκι και τα βάζουμε στο φούρνο ενώ τον έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Δοκιμάζουμε και αν έχει βράσει το ρύζι είναι έτοιμα και ενώ έχουν πάρει χρώμα.
TIP
Επίσης μπορείτε μέσα στο ταψί να βάλετε να ψηθούν και πατάτες.Χριστίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου