Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς Με Σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. βούτυρο
1 κιλό γάλα πλήρες
130 γρ κουβερτούρα (μισό-λιωμένη σε Μπεν Μαρί)
625 γρ. ζάχαρη
3 μικρά αυγά
Κανέλα






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 1/2 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά (στο 1). Εν το μεταξύ σε μία δεύτερη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και προσθέτουμε το χλιαρό μείγμα σοκολάτας με το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 2 και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου ο χαλβάς να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. 
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά * και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα μας, ή σε ατομικά φορμάκια και αφήνουμε το χαλβά να σταθεροποιηθεί. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε λίγο ζεστό νερό.
Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα.










*Εαν θέλουμε, προσθέτουμε 40 γρ. κουκουνάρι & 30 γρ. σταφίδες μουσκεμένες σε λίγο ρούμι και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάνε παντού.




ΚΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου