Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Πιροσκί

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό αλεύρι
1/4 λίτρο γάλα
50 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
λάδι(για το τηγάνισμα)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο.Ζεσταίνουμε ελαφριά το γάλα μας.Σε ένα μπολ ή λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και έπειτα ρίχνουμε στη μέση το γάλα,τη ζάχαρη,τη μαγιά, βούτυρο και το αυγό και τα ανακατεύουμε (ζυμώνουμε) καλά. Αφήνουμε τη ζύμη μας αφού τη σκεπάσουμε σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει,να διπλασιαστεί το μέγεθος της.Όταν είναι έτοιμη κόβουμε σε μπαλίτσες τη ζύμη και τις ανοίγουμε σαν μικρές πίτες.Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση που θέλουμε (πατάτα, κιμά, ζαμπόν με τυρί, λουκάνικο για παράδειγμα) και τα κλείνουμε προσεκτικά για να μη μας φύγει η γέμιση.Έπειτα τα τηγανίζουμε μέσα σε αρκετό λάδι και μόλις ροδίζουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι για να μπορέσουμε να τα φάμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!



Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου