Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Μανιταρόσουπα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1/2 κιλό μανιτάρια
250ml κρέμα γάλακτος
2 κρεμμυδάκια χλωρά
2 κουτ. του γλυκού αλεύρι 
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 
1/2 λίτρο νερό 
2 κύβους Knor κότας
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό  
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
κανέλα 




               
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι που έχουμε ψιλοκόψει στο βούτυρο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και αφού τα αφήσουμε 2 λεπτά να σοταριστούν μαζί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τους δύο κύβους λιωμένους στα 250ml νερού. Μόλις πάρουν μία βράση ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε τον μαιντανό, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 20 λεπτά.

ΤΙΡ 
 Εάν το νερό έχει σωθεί προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ακόμη, πριν τη δεύτερη βράση.


Ρένα

1 σχόλιο: