Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Κέικ Πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ (Για 6 άτομα)


200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 πορτοκάλι
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μαγιά
80 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
κουταλάκι γλυκού βανίλια(σκόνη)
1 πρέζα αλάτι


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


1 πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο








ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι,την κανέλα,τη μαγιά,τα αμύγδαλα,τη βανίλια,1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά.Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα στην οποία νωρίτερα έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να ψηθεί για 50 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι : Τοποθετούμε  σε μια μικρή κατσαρόλα το ξύσμα,το χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο για 3 λεπτά.Όταν βγει το κέικ από το φούρνο ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι από πάνω(το σιρόπι το ρίχνουμε σιγά σιγά μέχρι να απορροφηθεί) και το αφήνουμε να κρυώσει.


Χριστίνα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου