Χρειάζεστε:
- 1 κοφτερό μαχαίρι
- 1 μπολ με νερό και λίγο λεμόνι
- Μερικά λεμόνια για να τρίβετε τις αγκινάρες.
1) Κόψτε το κοτσάνι της αγκινάρας αφήνοντας περίπου 5 εκ.
2)Με το μαχαίρι, αρχίστε να κόβετε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα της αγκινάρας. (και με το χέρι μπορείτε.)
3) Όταν φτάσετε στα εσωτερικά, λίγο πιο άσπρα και τρυφερά φύλλα, γυρίστε την αγκινάρα και καθαρίστε το κοτσάνι.
4) Μαζί με το κοτσάνι, θα κόβετε και το κάτω μέρος των σκληρών φύλλων που έχουν μείνει. Έτσι η αγκινάρα σας μένει στο τέλος άσπρη και καθαρή.
5)Περάστε τη με ένα λεμονάκι για να μη μαυρίσει.
6) Γυρίστε τη ξανά με την κορυφή προς τα πάνω. Με το μαχαίρι, κόψτε με μια κυκλική κίνηση τα φύλλα που έχουν μείνει.
7) Περάστε ξανά την αγκινάρα με το λεμόνι.
8) Κόψτε την αγκινάρα στη μέση. Με τη μύτη του μαχαιριού, αφαιρέστε τα "χνουδάκια" που έχει η αγκινάρα στο κέντρο της.
7) Βάλτε τις καθαρισμένες αγκινάρες μέσα στο μπολ με το νερό και το λεμόνι.
Είναι έτοιμες!
πηγή: tinos.biz
ΚΑΤΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου