Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Παστιτσάδα Κερκυραϊκη

ΥΛΙΚΑ: (ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ)
1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ (ΣΠΑΛΑ Η ΕΛΙΑ)
100γρ. ΛΑΔΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
3 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΕΣ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΙΦΑΛΑ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΑΧΑΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
100γρ. ΑΣΠΡΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
300γρ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ 
1/2 ΚΙΛΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4λεπτά,να μαλακώσει.
Προσθέτετε το σκόρδο και το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά απ'όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τον πελτέ και τα μπαχαρικά με την ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα αφήνοντας να σιγοβράζει για 45λεπτά,να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Στο μεταξύ,βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.Σουρώνετε καλά,βάζετε σε πιατέλα,πασπαλίζετε με το τυρί.
Ρίχνετε πάνω το κρέας και σερβίρετε ζεστό,πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό(προαιρετικά).


Ευχαριστούμε τη Μαρία από την Κέρκυρα για την ωραία συνταγή...!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου